Den magiska tiden 36 minuter och 27 sekunder som den gamla skidskytten Björn Ferry sprang uppför Ryfjället på, står sig ännu som rekord på sträckan.

Men i sommar behöver du inte vara snabbast för att bli uppmärksammad på fjällen runt Hemavan och Tärnaby. ”Sommartoppar” heter konceptet där du ska bestiga fyra av regionens fjälltoppar för att delta i utlottningen av ett presentkort. Vissa av topparna som Laxfjället, Atoklimpen och Gurkfjället passar extra bra för hela familjen men ger ändå magisk panoramautsikt. Norra Sytertoppen 1 768 meter över havet är högst av topparna du kan välja bland.

8 juli går startskottet för ”Sommartoppar” och det uppmärksammas lite extra med guidade turer som har olika fokus beroende på om det är växter och djur, fotografering eller fjällens historia som lockar mest. Alternativet är att du får lite av allt genom att följa med på den nattliga turen under midnattssolens magiska sken. På fredag den 7 juli smygstartar vi toppsommaren med programpunkter på Naturum Vindelfjällen i Hemavan.

Foto: Hemavanfly

Läs mer om sommartoppar på hemavantarnaby.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *